Doğum Çantasında Bulundurmanız Gerekenler
Doğum çantasında bulundurması gerekenler hakkında istediğiniz bütün bilgileri bu makaleyi inceleyerek bulabilirsiniz.
Doğum Çantası Nasıl Hazırlanmalıdır?
Doğum çantası nasıl hazırlanmalıdır? Doğum anı yaklaşan annelerin aklına takılan en önemli konu Doğum çantası nasıl hazırlayacaklarıdır. Doğum zamanı yaklaşan annelerde çantalarını hazırlamak hem bir taraftan çok eğlenceli ve zevkli ancak diğer taraftan düşününce kaygılı ve endişeli olabiliyorlar. Sizlere vereceğimiz bilgilerle doğum için olunan bütün ihtiyaçlarınızı eksiksiz bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Bu Şekilde yaklaşan doğum zamanında çantanızı hazırlayıp yanınızda bulundurursunuz.
Doğum Çantası Ne Zaman Hazırlanmalı?
Doğum çantası ne zaman hazırlayabiliriz hakkında bilgi edinmek gerekir. Doğumun ne zaman olacağını hesaplamanız lazım. Belli bir ihtimaliniz olduğu anda zaman yakınlaştığını düşündüğünüz anda en erken 32. haftada mutlaka hazırlanmalıdır. Doğum çantası hazırlamak için ilk önem vereceğiniz nokta ise doğum olacağınız hastanenin nasıl bir hizmet vereceğidir. Doğum yapacağı hastanenin anneye vereceği hizmetleri bilinmesi halinde gereksiz malzemelerin çantanıza koymanıza gerek kalmayacaktır. Bu şekilde çantanız daha hafif olmuş olur. Bazı hastaneler kadın doğum bölümünde kadınlara ihtiyacı olacak hizmetler vermektedir. Örneğin diş fırçası ya da macun benzeri temel karşılayabilmektedir. Bu şekilde verilecek eşyaları doğum çantasında koymalarına gerek duymayacaklardır. Hastane tarafında kadınlara verilmektedir. Bazı anneler ise hastanenin verdiği bu hizmetleri kullanmak istemeyebilir. Bu anneler kendince doğum çantasına eşyaları da ayrıca hazırlayıp kullanabilir. Eğer hastane sizlere hiçbir konuda hizmet vermediğinde ya da temel ihtiyaçlarınızı temin etmediğinde kendinize çok geniş bir doğum çantası hazırlayabilirsiniz.
Doğum Çantası Listesi
Doğum çantası listesini hazırlamak oldukça yorucudur. Kadınların neler çantaya koyacakları hakkında çok az bilgiye sahiptir. Sizler için doğum çantasında bulunması gereken şeyleri ele almak istedik. Doğum çantası hazırlama listesini bebek, anne veya diğer kişi o da refakatçi olarak ayırabiliriz. Refakatçı genellikle baba olduğu için bu listeyi hazırlamak yine annelere düşmektedir.
Doğum çantasını bebek için listesi
- Üç tane tulum
- Üç tane zıbın veya body
- Üç tane çorap
- İki tane yelek
- İki tane şapka
- İki tane eldiven
- İki tane battaniye ( Doğum yapacağınız mevsimi düşünerek yün veya penye)
- Üç ya da dört yumuşak mendil
- Yeni doğan çocuklar için bebek bezi( Bazı hastanelerde verilse de siz yine de yanınızda 1 veya 2 paketini alırsanız sizin yararınıza olacaktır.)
- Yeni doğan bebeklere özel hazırlanmış ıslak mendiller( Altı temizlemek için ıslak mendiller bulundurmanız gerekir. Bazı hastanelerde sizlere bunları temin edebilir.)
- Alt için açma bezi
- Çok bilinen pişik kremi ( bebekler için marketlerde bulabilirsiniz.)
- 1 veya 2 tane banyo havlusu
- Kirli çamaşırlar için yanınızda bulunması gereken torba bezi
- Nevresim takımı ya da çarşaf( Bazı hastaneler bu tür eşyaları temin edebilmektedir.
- Yeni doğan bebekler için uçlu biberon (Biberon almasının sebebi ise annenin çocuğu emziremediği durumda ağzına koymak içindir.)
- Taburcu olduktan sonra dönüşte kullanacağınız Portbebe diğer ismiyle ana kucağı bulundurmalıdır.
Listeyi bu şekilde alıp bebek için doğum çantasını hazırlayabilir. Bebek hastane çıkış setleri de bu konuda size en büyük yardımı sağlamaktadır. Bazı annelerimiz doğacak bebekleri için gelenek ve görenekleri doğrultusunda ya da inançları fazladan eşya getirebilmektedir. Bunlardan bahsedecek olursak: Nazar boncuklar, yazılmış dualar, okunacak kutsal kitaplar, muskalar, altın yastıklar gibi eşyalardan bahsedebilir. Yeni doğan bebekler için doktorlar tarafından emzik tavsiye edilmez çünkü bebeğin anne memesini az tüketmesine sebep olacaktır. Bu yüzden doktorlar önermiyor. Doğan bebeklerin kıyafetleri daha küçük olduğu için fazla çantada yer kaplamamaktadır. Bebekte sık sık kirlendiği için birkaç tane almak faydalı olacaktır. Her zaman yedek kıyafet olmalıdır.
Anne için doğum çantasında bulunacakların listesi
- Doğum zamanına yakın hastane dosyanız ya da sigorta kartınız.
- Bir veya İki tane emzirme sütyeni (Pamuklu veya daha rahat nefes almak için kumaş tercih düşünebilir.)
- İki veya üç tane külot ( Kullan-at iç çamaşırlar bulundurmalıdır. Sezaryen olacak anneler için doğum sonrası daha rahat olmanızı sağlar. Doğu için külot seçerken dikkat etmeniz gereken nokta lastiğin olmaması yara yerinize zarar verebilir.)
- İki çift ön kısımdan açılacak şekilde bulunan gecelikler ( Özellikle sezaryen olacak doğum şeklinde annelerin diğer günlerde rahat olabilmeleri için önden açılma pijama takımlarıyla daha rahat edeceklerini söyleyebiliriz.)
- Bir tane sabahlık veya şal ( yalnızca sizleri sıcak tutturacak olması yanında annelerin daha rahat bir şekilde hareket etmesi için bulundurması lazım.)
- Üç veya dört tane göğüs pedi
- Meme ucu için krem ( Silinmesine gerek olmayacak kremleri tercih etmek size kolaylık sağlayacaktır.)
- Sıhhi pedler
- Yumuşak ve anneleri sıcak tutacak kalın çoraplar
- Terlik( Hastane tarafından verilmektedir. Sezaryen olan kişiler koridorda yürüyüş yapacakları için kendiniz daha rahat hissedeceğiniz bir terlik tercih edebilirsiniz. Daha çok hafif ya da kaygan olmayan terlikleri alınız. Parmak arası olan terlikler )
- Emzirme örtüsü
- Yüz ile banyo havlusu( Sancı olması anında ılık duş almak her zaman anneyi rahatlatır ve bazı doktorlar bu şekilde duş almayı tavsiye edebiliyorlar. Doğum sonrası da isterseniz duş alabilirsiniz. Bazı hastanelerde bu ihtiyaçlar verebilmektedir.)
- Telefon ( Telefon konusunda ne kadar sizlere tuhaf gelse de fotoğraf ve bol bol müzik dinlemek sizleri rahatlatacaktır.)
- Şarj aleti
- Hastane çıkışında giyeceğiniz giysi
- Bakım ürünleri ( Dış fırçası, dudak nemlendirici, el kremi, masaj yağları doğum öncesi için yararlı olacaktır, Makyaj ürünleri, Kokudan rahatsız olmamak için parfüm veya deodorant bulundurabilirsiniz.)
Bu şekilde anne için doğum çantası hakkında listeyi kabartabiliriz. Temel ihtiyaçlardan bahsettik.
Refakatçi için doğum çantasında bulunacaklar
Refakatçı için doğum çantasında bulunacak eşyaları hep birlikte sıralayalım:
- Refakatçı için kullanabileceği bakım ürünleri ( Diş macunu, fırçası, makyaj malzemeleri, traş makinesi gibi deodorant olmalıdır.)
- Terlik ( Kadın veya erkek kim olursa olsun gereklidir.)
- Gece kalacak refakatçı için rahat kıyafet olmalı
- Telefon ile şarj aleti
- Kamera ve onunla birlikte şarj aleti( Bebeğin fotoğrafını çekmek için gerekli)
- Hastanede atıştıracağı bazı yiyecekler ( Yiyecek konusunda uzun süre bekleyebileceği bilinmelidir.)
-
Doğum Çantası Hazırlama Tüyoları
Doğum çantası hazırlama tüyoları ile ilgili dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de çantayı hazırlarken tek başınıza olmayın. Yanınızda biri olması, doğum sonrası o telaşta size gerek kalmadan eşyaların nerde olduğunu bilip yardımcı olabilirler. Diğer bir tüyoda kimin eşyaları hangi modüllere koyduğunu bilmeniz gerekir. Ayrı çantalarda yer alması yararınıza olacaktır. Minik eşyalar için ayrı bir yer şarttır. Bebek için patik ya da çoraplar varsa küçük bir yere koymanız işinizi kolaylaştırabilir. Bu şekilde diğer eşyalarla karışmamış olur. Küçük eşyaları bir poşetin içine koyabilirsiniz. Hem temiz hem de rahat bulabileceksiniz.
Etiketler: dogum cantasi
Nisan 23, 2021
Listeye dön